CARTEA DE ARTĂ:
SPAȚIU EXPOZIȚIONAL ȘI EDUCAȚIONAL
joi, 30 mai 2024, 14:00
Romexpo, București
Scena ARENA
Dezbatere BOOKFEST cu:
Vasile Ernu, Vlad Niculescu, Anamaria Pravicencu, Alex Radu, Alina Șerban
Moderator: Ștefania Ferchedău
Carte de artă, carte de artist, carte-obiect, carte-experiment, carte frumoasă sînt formule între care pendulează discursul din jurul publicațiilor dedicate manifestărilor artei. Cum ocupă însă opera de artă și variile forme de expresie artistică spațiul de hîrtie, ce își propun și ce nevoi/așteptări au artiștii, editorii, distribuitorii și iubitorii de carte în cadrul mai larg al pieței de carte din România?
Aceste tematici vor face obiectul discuției găzduite în 30 mai, între 14:00–15:00, în cadrul Bookfest. Salon internațional de carte, ediția a XVII-a, cu participarea: Vasile Ernu (scriitor), Vlad Niculescu (Cărturești & Friends), Anamaria Pravicencu (artistă), Alex Radu (/SAC–Spațiul de artă contemporană & editor Vellant), Alina Șerban (istoric de artă, editor P+4 Publications), moderator Ștefania Ferchedău (Institutul Prezentului).
Institutul Prezentului dedică o componentă importantă a acțiunii sale în cîmpul interdisciplinar al artei transferului de informații către publicul larg și mobilității cărții de artă ca obiect. În acest an a inițiat Peninsula 24, o platformă care aduce împreună profesioniști din zona de art publishing cu profiluri diferite (edituri, editori, artiști, designeri, librari) și își propune să genereze un spațiu de întîlnire și colaborare în jurul unor subiecte de interes pentru participanți.
Eveniment co-organizat de Bookfest și Institutul Prezentului. Mulțumiri Oana Boca Stănescu, Editura Vellant, Galeria Posibilă, Paper Traffic, Sandra Demetrescu, Cărturești & Friends.
Acțiune parte a „COLLEGIUM. Dincolo de cuvinte”, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Detalii: ip@institutulprezentului.ro