Ioanei Petcu îi este foarte ușor să vadă designul în zone în care nu ne-am gîndi neapărat la design, de exemplu în agricultură. În procesul de lucru la un proiect, îi place foarte mult faza în care dezvoltă conceptul și ce anume vrea să caute, privește subiectul din cît mai multe unghiuri, iar cuvintele sînt foarte prezente în modul în care lucrează. Momentul de claritate vine atunci cînd direcția în care merge are sens ca formulare în cuvinte, mai degrabă decît vizual, pentru că astfel poate să evite să facă ceva care arată bine, dar nu e relevant pentru concept. Ioana spune că este foarte important pentru ea să aibă mereu prezentă o întrebare deschisă legată de cum ar vrea să facă design, astfel încît să nu își găsească un răspuns niciodată și acest lucru să-i permită să își conserve entuziasmul legat de design.

Ascultaţi Parkour sonor și pe Spotify https://spoti.fi/3Ul1o05 sau Youtube https://bit.ly/3zWgctS.

___

Episod realizat în cadrul „Uncensored Act”.

Proiectul face parte din Programul cultural naţional „Timișoara — Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanţat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.