Dacă ați ajuns în această pagină, înseamnă că știți deja ce proiecte dezvoltă Institutul Prezentului și vreți să ne susțineți. Mulțumim. Vă puteți alătura în acest fel celor care ne sprijină în continuarea proiectelor noastre editoriale — seria tipărită Parkour și platforma online institutulprezentului.ro pe care vă aflați acum.

Donațiile pot fi trimise pe următoarele căi:

DONAȚIE SIMPLĂ CU CARDUL
Donație online cu cardul prin platforma Paypal (nu necesită cont Paypal). Printr-un singur click pe butonul de mai jos puteți alege suma dorită și finaliza tranzacția. Cardul poate fi în orice monedă, conversia este făcută de Paypal.

BECOME A PATRON (DONAȚIE REGULATĂ)
Prin platforma www.patreon.com/InstituteofthePresent puteți alege un format de susținere lunară cu sume pornind de la 5 USD. Acest tip de contribuție funcționează ca un abonament lunar, donația fiind extrasă automat de pe card la fiecare început de lună.

TRANSFER BANCAR
Putem primi donații prin transfer bancar în conturile noastre. Dacă preferați această metodă vă rugăm să ne scrieți pentru detalii la adresa ip@institutulprezentului.ro.

IP DREAMER: PREMII
Orice sumă primită este binevenită. Toți suporterii vor primi anunțuri regulate despre ceea ce facem și ce este nou la IP. O donație de 5 EUR, 15 EUR sau 25 EUR (+ eventuale taxele poștale) vă poate aduce un exemplar sau mai multe din seria de publicații Parkour.  Alte premii oferite pot include afișe sau cărți poștale cu elementele de identitate, invitații la atelierele și evenimente susținute de artiștii cu care lucrează Institutul Prezentului.

DE CE AVEM NEVOIE DE SUSȚINERE
Donațiile primite contribuie la continuitatea unei practici de cercetare transculturală fără de care conținutul online și tipărit al Institutului nu poate exista. Cercetare în cazul nostru înseamnă: interviuri și întîlniri cu artiștii invitați și cei apropiați lor, lucrul sistematizat cu arhivele artiștilor, timp de citit la bibliotecă și acasă, investigații detectivistice pentru găsirea unor materiale greu de localizat, achiziționare de cărți, drumuri multe în toate părțile, întîlniri și discuții cu mulți colaboratori, călătorii de cercetare și multă comunicare cu toți artiștii și autorii invitați. Mare parte din aceste fronturi de lucru și timpul investit nu pot fi susținute din nici o finanțare primită în România.

Iată ce implică regularitatea producției de conținut la Institutul Prezentului, creșterea platformei de resurse artistice și teoretice și deschiderea lor către profesioniști și public:

– publicarea bi-lunară, în format bilingv, română-engleză, de materiale în cadrul platformei online www.institutulprezentului.ro.
– publicarea anuală a 3–5 noi ediții bilingve, română-engleză, în cadrul seriei Parkour. Publicațiile din 2017 sînt dedicate artiștilor Miriam Răducanu, Constantin Flondor, Ion Grigorescu, Octavian Nemescu, Lia Perjovschi.
– un program anual de ateliere și conferințe centrat pe practici (auto) pedagogice și concepte artistice.

Ce aflăm vrem să dăm mai departe, să fie cît mai accesibil, acesta este felul în care ne-am propus să lucrăm.

MULȚUMIRI

2018
Dan Burzo (Patreon)

2017 susținători Parkour
Anonimi, Ana Adam, Irinel Anghel, Bianca Băilă, Dan Burzo, Ionuț Cioană, Marian Cîțu, Adela Dragomir, Mirela Duculescu, Mihai Epure-Gorski, Simona Fit, Nicu Ilfoveanu, Vasile Leac, Anton Neagu, Diana Pătruț, Mara Rațiu, Jean-Lorin Sterian, Andrei Tănăsescu, Patricia Teodorescu, Smaranda Vultur.

* Click pe imaginea de mai jos pentru detalii despre publicațiile Parkour.