Lucrează cu ceramică, care este de obicei mică. Deocamdată lucrările Lilianei Basarab ocupă puțin loc în spațiu, dar speră că locul pe care îl obține este relevant și pentru alții. Încearcă să reducă lucrurile pînă la esență, să îi placă ce face înainte de toate. Liliana crede că poezia este foarte asemănătoare cu arta vizuală, pentru că din cîteva simboluri creezi o lume, nu ai foarte mult spațiu și trebuie să fii foarte concis. Ideea de a face mereu ceva nou i se pare depășită, pentru un artist este important să aibă un parcurs, un fel de fir roșu care leagă lucrările anterioare de ce a spus, de ce urmează să spună. Pentru ea contează ca acest fir roșu personal să se intersecteze cu alte fire roșii, să găsească un teren comun. Vrea să aibă nișa ei în interiorul unei comunități, cu un spațiu de contradicție, diferențe și acceptare, dar care nu îi reduce nimănui vocea, ca o formă de singurătate, dar împreună.

Ascultaţi Parkour sonor și pe Spotify https://spoti.fi/3Ul1o05 sau Youtube https://bit.ly/3zWgctS.

___

Episod realizat în cadrul „Uncensored Act” și „Performing 89”.

Proiectul face parte din Programul cultural naţional „Timișoara — Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanţat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.