Dan Vezentan se simte apropiat de ecologie, de natură, de tehnologiile rurale, de zona în care s-a născut și s-a format, care se ocupă cu producerea hranei și formele de viață. Și-a proiectat un parcurs artistic unitar, programîndu-și seriile de desene și instalații să înceapă în anumite momente. Află foarte multe lucruri de la copiii lui, specializați în construcția de cărămizi de lut, și recunoaște că în unele lucrări s-a inspirat de la ei. În seria sa de Culegătoare, construiește în prezent o lucrare cinetică care va fi amplasată pe Dunăre, la Tulcea. Aceasta va fi pusă în mișcare de curentul Dunării, gălețile vor vărsa apa, care va fi filtrată și va ajunge potabilă prin lateralul lucrării într-un ponton accesibil publicului.

Ascultaţi Parkour sonor și pe Spotify https://spoti.fi/3Ul1o05 sau Youtube https://bit.ly/3zWgctS.
___

Episod realizat în cadrul „Uncensored Act” și „Collegium. O posibilă istorie a invizibilului”.

Proiectul face parte din Programul cultural naţional „Timișoara — Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanţat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.