Ana Maria Micu nu se atașează de propriile lucrări, dar are o relație foarte strînsă cu fiecare lucrare în parte, consemnînd procesul de lucru, tehnica și materialele folosite pentru fiecare în mod individual. Crede că arhiva proprie este inutilizabilă dacă nu o poate parcurge periodic integral, într-un timp foarte scurt, întreținînd permanent un folder cu idei de lucrări și un tabel care însumează succint toate ideile din folder-ul respectiv. Ana Maria spune că nu ar fi reușit să ajungă să gîndească așa cum gîndește în prezent dacă nu ar fi trăit cu plante de mai mulți ani. Deseori, intrînd în camera cu plante din studioul său a avut impresia că acestea vor intra prin parchet și prin pereți și vor exploda blocul din temelii.

Ascultați Parkour sonor și pe Spotify https://spoti.fi/3Ul1o05 sau Youtube https://bit.ly/3zWgctS.

___

Episod realizat în cadrul „Uncensored Act” și „Collegium. O posibilă istorie a invizibilului”.

Proiectul face parte din Programul cultural naţional „Timișoara — Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanţat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.