• Consemnează
  • Realitate
  • Învață
  • Poetică
  • Transferă

ACESTA NU ESTE UN SPAŢIU | Open House #3: O cronologie personală

03.09.2022
București
Open House #3
16:00–20:00

OPEN HOUSE #3: O CRONOLOGIE PERSONALĂ
ACESTA NU ESTE UN SPAŢIU

sîmbătă, 3 septembrie  2022
16:00–20:00

Erou Ion Călin 19, București

În cadrul ACESTA NU ESTE UN SPAŢIU, în seria evenimentelor Open House, dedicată programului editorial P+4 Publications, întîlnirea lunii septembrie are în centru o cronologie personală a publicațiilor la care au contribuit sau pe care le-au realizat începînd din 1999, individual sau împreună, Ștefania Ferchedău și Alina Șerban. Toate titlurile vor putea fi vizionate la fața locului.

Open House propune întîlniri lunare în jurul programului editorial P+4 Publications, cu intenţia nu doar de a deschide accesul către aceste publicaţii, de a le oferi o „nouă viaţă” și de a lărgi comunitatea de iubitorilor cărţii de artă, ci și de a angaja zona editorială pe un nou teren, cel al performativităţii. Open House este cadru informal de întîlnire și dialog în care vizitatorii spaţiului pot răsfoi titlurile P+4 Publications și pot discuta cu artiștii și autorii lor. https://institutulprezentului.ro/publicatii/

În cadrul iniţiativei ACESTA NU ESTE UN SPAŢIU, Institutul Prezentului propune o serie de acţiuni derulate în propriul spaţiu de lucru din București, care își îndreaptă atenţia asupra prezentului, pornind de la modul în care platformele artistice independente și artiștii aleg să răspundă energiilor unui context în care activează. ACESTA NU ESTE UN SPAŢIU este gîndit ca zonă de dialog, de împărtășire a unor experienţe individuale și colective ce nu se desfășoară pe terenul septic al white cube-ului, ci într-un spaţiu de lucru de 50 mp. Demers conceput de Alina Șerban și Ștefania Ferchedău în cadrul platformei de resurse artistice și teoretice Institutul Prezentului.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Identitate: Daniel & Andrew Design Studio (Andrei Turenici)

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Contact: ip@institutulprezentului.ro

Institutul Prezentului