• Consemnează
  • Realitate
  • Învață
  • Poetică
  • Transferă

Donează pentru publicația „24 de argumente”

10.01-29.02.2020
online

Dragi colegi și iubitori ai expoziției „24 de argumente”,

Ne bucurăm că ați fost alături de noi cu ocazia expoziției organizate de Institutul Prezentului la Muzeul Național de Artă al României.

„24 de argumente. Conexiuni timpurii în neo-avangarda românească 1969-1971” cumulează peste 2 ani de cercetare întreprinsă în diverse arhive și colecții publice și private din țară și străinătate, biblioteci, interviuri cu artiști, fiind primul eveniment de acest tip pe care l-am realizat, gîndit ca parte a unei serii de proiecte expoziționale care vizează arta și cultura românească a anilor 1960 și 1970.

Ne dorim să prezentăm publicului o parte a materialului consistent acumulat în acești ani care, datorită limitărilor spațiale, dar și al formatului expoziției, nu a putut fi inclus. De aceea, intenționăm să realizăm o publicație dedicată care să prezinte pe larg temele și căutările artiștilor din expoziție, dar și ale noastre.

Din acest motiv, dar și pentru că demersul început prin „24 de argumente” merită continuat în formatul unei publicații, ne adresăm dumneavoastră în vederea realizării acesteia, întrucît avem nevoie de resurse financiare suplimentare ca să poată deveni realitate. Putem primi donații sau sponsorizări, fondurile obținute urmînd a fi utilizate pentru acoperirea costurilor de tipar, de reproducere a anumitor lucrări, de traducere și editare. Oferim în schimb, în funcție de nivelul donației, o selecție din publicațiile noastre și viitorul catalog al expoziției.

Ne propunem să strîngem aproximativ 5000 EUR pentru costurile de tipar, în funcție de aceste sume vom putea realiza publicația în format alb-negru sau color. Finalizarea tentativă a tiparului este mai 2020.

Donaţiile se pot face prin transfer bancar sau cu cardul prin butonul Donate de mai jos. Pentru transferuri vă rugăm să ne contactați la ip@institutulprezentului.ro.

Vă mulțumim.Pavel Ilie, Obiect, răchită, 1971. Nuiele (sculptură), răchită, 1971. Credit foto: Eugeniu Lupu.
Institutul Prezentului